conf-mediafax-6mai14-web

Valentin Mircea, expert în concurenţă, a declarat, marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Competition, că Loteria Română este un exemplu – şcoală de discriminare prin care statul vrea să-şi favorizeze propria firmă în dauna unui sector privat altminteri ultrareglementat şi suprataxat

conf-mediafax-6mai14VM-web

Valentin Mircea, partener la Mircea&Asociaţii, apreciază că statul român interferează cu economia de piaţă mult şi nepermis.

Un exemplu recent, flagrant şi grav, este cel ar propunerii de reglementare prin care Parlamentul ar vrea să limiteze dreptul de exploatare a unui joc de noroc – slot-machine – trimiţând, indirect, dar fără echivoc, jucătorii în locaţiile unde se practică un joc practic identic – video-loterie – dar care aparţin unei firme deţinute integral de stat, Loteria Română este un exemplu – şcoală de discriminare prin care statul vrea să-şi favorizeze propria firmă în dauna unui sector privat altminteri ultrareglementat şi suprataxat”, a declarat Mircea.

conf-mediafax-6mai14-web

Valentin Mircea a arătat că propunerea legislativă încalcă art. 45 şi 135 din Constituţie şi art.49 şi 56 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene, dar ”mai grav este că aceasta creează două categorii în economia de piaţă: casta companiilor de stat, cu privilegii, şi casta operatorilor privaţi”.

”Nu cred că de o astfel de economie are nevoie România, în care unii plătesc iar alţii mai mult beneficiază. Până la urmă înţelepciunea va triumfa dar este deranjant că astfel de reglementări sunt propuse în continuare”, a mai spus Mircea.

Articolul cu VIDEO