header-seminar-23

Vă invit să discutăm și să înțelegem împreună deciziile recente pronunțate în cauze de concurență de către Curtea Europeană de Justiție și de către  instanțele judecătorești din România!

Ce cauze vom discuta?

Decizia CEJ din cauza Groupement de Cartes Bancaires din 11 septembrie 2014

Acestă decizie pare să marcheze o piatră de hotar în ceea ce privește temutele încălcări prin obiect ale interdicției înțelegerilor și practicilor anticoncurențiale, prin nuanțarea a ceea ce înseamnă însăși încălcare prin obiect și prin precizarea standardului de probă pentru autoritatea publică.

Decizia Tribunalului General în cauza Intel din 12 iunie 2014.

Decizia este de maximă importanță prin prisma faptului că în această cauză instanța comunitară a declarat că discounturile de loialitate acordate de o întreprindere în poziție dominantă ar fi un fel de încălcări prin obiect ale interdicției abuzului de poziție dominantă.

Jurisprudența instanțelor române în ceea ce privește protejarea corespondenței dintre întreprinderea supusă unei investigații și avocatul său prevăzută de art.36, alineat (8) – (10) din Legea concurenței nr.21/1996.

Această protecție a corespondenței avocat-client (numită uneori și ”privilegiul legal”), apărută în legislație relativ recent ridică numeroase probleme în ceea ce privește aria de aplicare, clarificate însă deja în jurisprudență

Vino pe 23 aprilie 2015 să discutăm împreună cele de mai sus!
Dr.Valentin Mircea

Formular inscriere